blog_velkommen-webready-passer-str-mon

Lise-Lotte Haller

Ideologi

I uendelig mange generationer tilbage har det været en blanding af fornøjelse og overlevelse at holde have og køkkenhave. Man rejste hjemmefra med en eller anden grad af kendskab til havearbejdet, fordi man havde hjulpet til med at plante og luge, og ikke mindst at spise frugt og grøntsager af egen avl. Havearbejdet var ikke en videnskab. Man skulle kende sin jord og gerne have godt kendskab til at beskære roser, buske og træer.

Men sådan er det ikke i dag. Jeg har mødt mange unge fra alderen 20 til 40 år, som ligefrem er bange for at gå i gang med at anlægge mere end en græsplæne. For dem er det den rene videnskab og noget, der vil komme til at tage rigtig meget af deres tid. Faktisk står vi med en eller to generationer af haveejere, som har et næsten unaturligt forhold til at dyrke i både have og køkkenhave.

Jeg er i den heldige situation, at jeg er vokset op i et hus med tre generationer under samme tag. Der var rigelige mængder af hestegødning. Og der var en stor glæde ved arbejdet i prydhaven, som ofte blev en fælles hyggestund. Planlægning og arbejdet ved at dyrke køkkenhaven var helt og holdent forbeholdt de voksne. Og for mit vedkommende nok mere tvang end egentlig fornøjelse. Da jeg næste 20 år efter selv fik egen have og køkkenhave, lå den naturlige tilgang til at forme og passe haven der stadig,

Jeg har etableret dette firma i håb om at kunne hjælpe både unge som ældre til at få glæde ved havearbejdet og muligheden for at føle succes med deres projekter.

 

 

 

 

Faglig erfaring

Uddannelse:

 

Have- og Parkingeniør

Dimitteret juni 2014

 

KU og Skovskolen

 

Tidligerekarriere

Salg, markedsføring og projektleder
maj 1990 – sep 2003

Grønnegårds Teatret og Bellevue Teatret

havefaglig Erfaring:

Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme

Fredensborg- og Frederiksborg Slot
Sep 2012 – jan 2013, praktik

 

Rambøll, Klimatilpasning og Stormflodssikring
Projektleder ass.

feb 2014 – jun 2014, praktik

 

Anlægsgartner firmaet Grøn Vækst
Budget og tilbudsgivning af grønne arealer.

jan 2015 – aug 2015

Milford

Rådgivning af klimatilpasnings projekter og vækstvilkår
Sep 2015 – dec 2015

 

Anlægsgartnerfirmaet Creative Gardens Ufaglært gartner
apr 2004 – okt 2004